AGV-oplossing van Mabo E&A revolutioneert magazijnopslag

In de snelle wereld van verpakkingen zijn precisie en efficiëntie sleutelfactoren voor succes. Een toonaangevend bedrijf in de verpakkingsindustrie, stond voor de uitdaging om hun beperkte magazijnruimte te optimaliseren zonder de productiviteit in gevaar te brengen. Men wendde zich tot Mabo E&A, experts in automatiseringsoplossingen, en vond het perfecte antwoord in een volledig geautomatiseerd magazijn, aangedreven door een ultramodern VNA AGV uitgerust met een shuttlesysteem. Deze oplossing maximaliseerde het gebruik van de ruimte, verhoogde de productiviteit en stroomlijnde het hele proces van inkomende goederen.

Volledig geautomatiseerd magazijn

De beperkte ruimte vormde een grote uitdaging voor de traditionele magazijnactiviteiten. Om dit obstakel te overwinnen implementeerde Mabo E&A een revolutionaire oplossing met een Very Narrow Aisle (VNA) AGV, een zeer compact automatisch geleid voertuig dat ontworpen is om door krappe ruimtes te navigeren en opslag met hoge dichtheid te hanteren. De AGV was verder uitgerust met een shuttlesysteem, waardoor de rekken een diepte tot 9 pallets konden bereiken.

vna agv mabo magazijnopslag compact hoog

Optimaal gebruik van ruimte

De combinatie van de VNA AGV en het shuttlesysteem bleek een game-changer in de intralogistieke wereld. Doordat er geen gangpaden en extra liften nodig waren, verminderde het systeem de ruimteverspilling drastisch. Het magazijn kon een aanzienlijk groter volume aan pallets herbergen in vergelijking met traditionele magazijnen, waar zelfs een shuttle-magazijn meer ruimte zou verliezen door de noodzaak van liften.

magazijn pallet opslag automatiseren vna agv shuttle

Moeiteloze materiaalhantering

De efficiëntie van het systeem breidde zich ook uit naar het losproces. Wanneer een vrachtwagenchauffeur een trailer handmatig lost met een pallettruck, neemt het systeem het over en worden de pallets automatisch door een contourcontrole gehaald om er zeker van te zijn dat ze aan de kwaliteitsnormen voldoen. Deze automatisering elimineerde handmatige verwerking, verminderde de kans op menselijke fouten en versnelde het materiaalverwerkingsproces.

Naadloze Blackbox-besturing

Het hart van het systeem wordt gevormd door de innovatieve AGV Master-software van Mabo E&A, die functioneert als een blackbox die de hele operatie beheert en orkestreert. Wanneer pallets het magazijn binnenkomen, worden ze gescand voor tracking en voorraadbeheer. Het systeem stelt operators vervolgens in staat om specifieke pallets aan te vragen, die onmiddellijk worden afgeleverd bij een uitgangstransporteur in de buurt van de productiezone. Dit gestroomlijnde proces heeft de doorlooptijd verkort en de algehele productiviteit verbeterd.

Optimalisatie voor efficiëntie

Het briljante van het systeem ging verder dan het opslaan en ophalen van pallets. Tijdens perioden van lage activiteit gebruikt de AGV Master de vrije tijd om het magazijn strategisch te herschikken. Door pallets opnieuw te rangschikken, worden de komende orders dichter bij de uitgang gebracht, waardoor de ruimte wordt geoptimaliseerd en de materiaalstroom wordt gestroomlijnd voor meer efficiëntie.

magazijnopslag automatisatie agv

Conclusie

De succesvolle implementatie van VNA Shuttle AGV van Mabo E&A is een bewijs van de kracht van automatisering en innovatie bij het revolutioneren van magazijnoperaties. Door de beperkte ruimte te transformeren in een volledig geautomatiseerd en zeer efficiënt magazijn, ondervond men een verhoogde productiviteit, ruimteoptimalisatie en slimme materiaalverwerking. De blackboxbesturing, contourcontroles en optimalisatiefuncties stelden hen in staat om nieuwe hoogten te bereiken in de verpakkingsindustrie en bevestigden de toewijding van het bedrijf aan uitmuntendheid en geavanceerde technologie.