Een revolutie in de behandeling van isolatieplaten

Innovatieve AGV-automatisering van Mabo E&A

In een baanbrekende onderneming heeft Mabo E&A met succes een geavanceerd automatiseringsproject uitgevoerd voor een gewaardeerde klant, waardoor het landschap van de verwerking van isolatieplaten opnieuw is gedefinieerd. Dit project integreert naadloos geavanceerde AGV-technologie (Automatisch Geleide Voertuigen) met complexe magazijnoptimalisatie en toont Mabo E&A’s bekwaamheid in het leveren van automatiseringsoplossingen op maat.

Uitdagingen in transport van lange ladingen

Een toonaangevende speler in de isolatie-industrie stond voor de uitdaging om stapels isolatieplaten, sommige met een indrukwekkende lengte van 12 meter, efficiënt te transporteren van de productiefaciliteit naar een magazijn. Om de beschikbare ruimte te optimaliseren richtte Mabo E&A zich op het creëren van een compacte machine die in smalle gangpaden van 2,5 meter kan rijden. Conventionele AGV-stuursystemen bleken onpraktisch in dit scenario, waardoor een innovatieve oplossing nodig was. Mabo E&A implementeerde een 3DOF (3 Degrees of Freedom) stuursysteem voor de AGV’s. Deze technologie maakte nauwkeurig navigeren door de smalle magazijngangen mogelijk en zorgde voor een veilig en efficiënt transport van de lange isolatieplaten. Het 3DOF-stuursysteem zorgde voor de wendbaarheid die nodig was om door krappe ruimtes te manoeuvreren met behoud van de stabiliteit van de lading.

Mabo zijlader agv optimalisatie isolatieindustrie

Magazijnoptimalisatie door WCS

Een belangrijk hoogtepunt van dit project is de integratie van de Mabo Warehouse Control System (MWCS), een geavanceerd element dat de lay-out van het magazijn optimaliseert. MWCS regelt de opslaglocaties dynamisch en analyseert de verschillende lengtes van de stapels isolatieplaten om de bezetting te maximaliseren en de magazijnactiviteiten te stroomlijnen. Deze adaptieve aanpak zorgt voor een optimaal gebruik van de ruimte, een kritieke factor in modern magazijnbeheer.

AGV-operaties buiten

Een andere laag van complexiteit is dat de AGV’s naadloos overgaan van het magazijn naar een buitengebied. Deze afwijking van de conventionele binnen AGV’s demonstreert Mabo E&A’s vermogen om oplossingen op maat te maken voor unieke uitdagingen in de omgeving. De AGV’s navigeren efficiënt over het buitenterrein en leveren de isolatieplaten met precisie af bij de aangewezen uitgang.

Conclusie

Het automatiseringsproject van Mabo E&A voor deze kant in de isolatie-industrie is een voorbeeld van een harmonieuze combinatie van geavanceerde technologie, innovatieve besturingsoplossingen en strategische magazijnoptimalisatie. Deze transformatieve onderneming biedt niet alleen een antwoord op de specifieke uitdagingen van de verwerking van isolatieplaten, maar schept ook een precedent voor het aanpassingsvermogen en de vindingrijkheid die Mabo E&A in elk automatiseringsproject inbrengt. Terwijl industrieën evolueren, staat Mabo E&A in de voorhoede en pioniert met oplossingen die de mogelijkheden van automatisering in materiaaltransport herdefiniëren.